Anti Spam SMTP Proxy

Jeg har i mange år brugt http://spamassassin.apache.org til at checke indgående emails på min mailserver for Spam. Det har sådan set virket udenmærket, og SpamAssassin har tagget spam-emails med en header, så folk nemt kunne filtrere dem til Deres Spam/Junk folder. Da jeg for ikke lang tid siden skulle sætte en ny email løsning op, brugte jeg lidt tid på at søge efter andre løsninger. Jeg ville gerne finde et system hvor brugerne selv kunne oplære spamfilteret, vel og mærke uden, at jeg skulle bruge for meget tid på at kode noget. I min søgning faldt jeg over http://assp.sf.net, som jeg begyndte at undersøge nærmere…

ASSP er ikke et filter på samme måde som SpamAssassin, Bogofilter og de andre. ASSP er en SMTP proxy skrevet i Perl. Den kører både under Linux/BSD systemer og Windows vha. ActivePerl. En SMTP proxy server sættes ind foran sin egen mailserver. Det stiller noget højere krav til produktet, men er rigtig smart på mange måder. Kører man Exchange (som jeg ikke gør!) kan man f.eks. helt undgø at placere denne uden for sin firewall eller åbne op for SMTP traffik til denne. ASSP står og tager alt skraldet og er den eneste server der kan for lov til at forbinde videre ind til den rigtige mailserver. Det er jo alt sammen meget smart, men stopper den så også SPAM? Ja, det gør den. Den har et bayesian filter, har RBL, HELO og diverse andre lister og kan scanne for virii og blokere mails der matcher regulære udtryk. Listerne holder den selv opdaterede og den checker også selv for opdaterede virus databaser. Det hele kan sættes op igennem et web-interface eller ved at editere configurations filen selv. ASSP har også et email-interface, der virker ved at man kan forwarde mails til nogle bestemte adresser. Har man f.eks. modtaget en spam-email, som ASSP ikke fangede kan denne forwardes til assp-spam@yourdomain. Det samme er gældende for det omvendte tilfælde hvor man forwarder mailen til assp-notspam@yourdomain. ASSP har endu flere smarte funktioner, så hvis du selv driver en mailserver eller har interesse i anti spam software, så tag et kig på http://assp.sf.net/ og læs mere.