VMWare Linux Guest Optimeringer

Når man installerer Linux som en gæst (en virtual maskine) på en VMWare host (den fysiske maskine), må det være muligt at optimere for at få bedre performance. Dette emne er ringe dokumenteret fra VMWare’s egen side, og der er ikke meget hjælp at hente fra google søgninger. Jeg er på ingen måde ekspert på emnet, men jeg har prøvet at samle oplysninger fra forskellige kilder, og vil beskrive dem her, sammen med mine egne erfaringer. ** Drifting Clock** Use the following kernel parameters (add to /boot/grub/menu.lst) at ‘# kopt=root=…. line’:

clock=pit noapic nolapic nosmp

Remeber to run update-grub

Turn Off/Down Disk Swapping Use the vm.swappiness knob to control how much the kernel swaps to disk:

echo 'vm.swappiness = 1' >> /etc/sysctl.conf

Faster Disk I/O Mount filesystem with noatime,nodiratime flags (edit /etc/fstab)

tune2fs -o journal_data_writeback `mount | grep 'on / type' | cut -f 1 -d ' '`

1 thought on “VMWare Linux Guest Optimeringer

Comments are closed.