Tilfældige og sikre koder

Vi ved det alle – kodeord skal ikke genbruges. Jeg bruger selv KeepassXC til at huske mine koder, så jeg kun selv huske koden til KeepassXC. Programmet kan hentes til både Windows, Mac og Linux, og gemmer sin krypterede fil på din computer, og ikke i skyen, noget som jeg personligt foretrækker. Du kan vælge at lægge filen i en folder du synkroniserer med f.eks. Dropbox, hvis du vil tilgå den fra flere computere eller blot for at have en ekstra kopi.

Hvordan laver jeg et tilfældigt kodeord?

I en terminal bruger jeg pwgen programmet, hvor du kan specificere antal tegn og om du vil have tal og symboler i koderne. KeepassXC (og sikkert alle andre password managers) har også lignende funktionalitet indbygget, og der findes websites som også tilbyder dette.

Står du alligevel og mangler et lille værktøj til at lave sikre og tilfældige kodeord, så har jeg lavet et lille GUI program til netop dette. Programmet er under Apache-2.0 licensen og må altså frit hentes og benyttes.

Du kan hente PasswordFX til Windows, Mac og Linux her: https://bitbucket.org/mnellemann/passwordfx/downloads/