Open source cloud storage

Open source fil-deling og fil-synkroniserings software, som du kan afvikle on-premise eller cloud hosted. Seafile er et rigtig godt alternativ til Dropbox, Google Drive og øvrige cloud storage løsninger.
Open source fil-delings og fil-synkroniserings software, som du kan afvikle on-premise eller cloud hosted.

Markedet svømmer næsten i fil-delings tjenester, og både Microsoft, Google og Apple tilbyder gratis cloud-storage op til en vis grænse. Herfra kan man nemt tilkøbe mere data, eller bruge tjenester som Dropbox. Alle har god understøttelse for Windows, Mac og Linux.

Der hvor cloud tjenesterne ofte kommer til kort, er når du som bruger gerne vil have kontrol over, hvor dit data gemmes og hvem der kan tilgå det. Navnligt i disse tider hvor GDPR og data-behandler aftaler har meget opmærksomhed, kan det være en stor hjælp, at kunne afvikle sin egen “cloud” løsning.

Vi har I mange år selv brugt open source løsningen Seafile, som kan afvikles on-premise, hos egen hosting leverandør eller hos en vilkårlig cloud leverandør. Seafile er et modent produkt, som bygger på komponenter skrevet i C og Python. Der er ganske fine klienter til Windows, Mac, Linux, iOS og Android, ligesom web-interfacet også er pænt og velfungerende.

Der findes en betalt Pro version, med flere features og bla. LDAP/AD gruppe sync. Den gratis version vil dog være tilstrækkelig for de fleste og kan også bruge LDAP eller AD til bruger authentication.

Få hjælp til opsætning eller drift af egen cloud fil-delings tjeneste.

Kontakt os og hør om mulighederne for at bruge Seafile til at køre Jeres egen “dropbox”.